Praktische info

Informatie COVID-19/coronavirus

Vanaf juni 2020 vinden alle verloskundige controles weer fysiek plaats, lees hieronder meer over de maatregelen in onze praktijk. De verloskundigen dragen een mondkapje tijdens de afspraken op de praktijk, tijdens de bevalling en bij de kraamvisite. We willen jullie verzoeken ook een mondkapje te dragen.

Bel bij symptomen die passen bij COVID-19 met 0800-1202 voor een coronatest en houd je burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Het telefoonnummer is 7 dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar.

Informatie over vaccinatie

De beroepsverenigingen in de geboortezorg hebben op 22 april 2021 laten weten dat ook zwangere vrouwen zich veilig kunnen laten vaccineren tegen COVID-19. De werkgroep adviseert gezonde zwangere vrouwen routinematig te vaccineren wanneer ze volgens de landelijke vaccinatiestrategie daarvoor in aanmerking komen.

Heb je hulp nodig bij het maken van de keuze voor een COVID-19 vaccinatie? Kijk dan eens op deze keuzehulp website  om je te helpen een weloverwogen keuze te maken.

Huidige maatregelen

Verloskundige afspraken zullen weer fysiek plaatsvinden op Bilderdijkstraat 154A of op Zeilstraat 27. Er zal voorlopig nog geen spreekuur plaatsvinden in het OLVG West. Uiteraard is het OLVG nog steeds een veilige locatie en kun je daar bevallen en indien nodig voor een consult naar de gynaecoloog gaan.

Blijf bij koorts, verkoudheidsklachten en andere gezondheidsklachten thuis, kom bij de genoemde klachten niet naar de verloskundigenpraktijk. Mijd sociaal contact. Bel met de huisarts als de klachten verergeren (koorts >38 graden Celsius en moeite met ademhalen) en je medische hulp nodig heb. Kijk voor meer informatie op de website van het RIVM. Indien je (dringend) verloskundige hulp nodig hebt kun je altijd de dienstdoende verloskundige bereiken via het spoednummer. 

 • Vanaf juni 2020 vinden alle prenatale controles weer fysiek plaats.
 • We verzoeken iedereen een mondkapje te dragen tijdens controles op de praktijk
 • Wij zullen zelf ten alle tijden een mondkapje dragen
 • Tijdens de controles zullen wij jullie geen hand geven
 • Partner en kinderen zijn welkom, met inachtneming van 1,5 meter afstand van de zorgverlener en eventuele andere personen in de wachtkamer. Indien er in de wachtkamer meer dan twee koppels/families zijn, willen we jullie verzoeken om buiten te wachten.
 • Wij hanteren het volgende controleschema: 10, 16, 22, 27, 30, 33, 35, 37, 38*, 39, 40, 41 weken.
 • Kraamvisites door de verloskundige vinden plaats op indicatie. De dag na de bevalling zullen we telefonisch contact opnemen en je wensen bespreken. De kraamverzorgende verleent wel zorg in huis en neemt regelmatig contact met ons op.
 • De nacontrole na 6 weken vindt weer fysiek plaats.

Neem bij twijfel over klachten contact met ons op. We zullen altijd naar een passende oplossing zoeken. Bij klachten of verdenking COVID-19 zullen wij indien nodig een bezoek inplannen met persoonsbeschermende materialen.

Je kunt ons altijd bellen bij ongerustheid over je zwangerschap, bevalling of kraamtijd (praktijknummer 020 683 59 59 tussen 09:00-15:00u ma t/m do of de dienstdoende verloskundige via het spoednummer 020 592 38 98)

Vragen of grote ongerustheid

Als je zwanger bent of net een kindje hebt gekregen, maak je je wellicht zorgen over het coronavirus. Dat is begrijpelijk. Klik hier voor de meest actuele informatie en een overzicht van veel gestelde vragen en de antwoorden daarbij.

Voor vrouwen die ondanks al deze informatie veel stress en onrust ervaren, bieden we online communities aan. Daarbij ga je online met een groepje zwangere of nét bevallen vrouwen drie keer in gesprek. Dit gesprek wordt begeleid door een verloskundige en een psycholoog. Lees hier meer over deze online communities en hoe je je aanmeldt.

Orfeus App

Met de Orfeus Zwanger! App heb je altijd inzage in het zwangerschapsdossier dat wij voor jou bijhouden.

Zo kun je bijvoorbeeld zien wanneer je bent uitgerekend, de bloeduitslagen bekijken en de zwangerschapskaart downloaden. Daarnaast kun je in de App zien wanneer de volgende afspraak met de verloskundige gepland staat.

Vraag de assistente om de inlogggevens indien je interesse hebt in deze App. Met onze praktijkcode en een persoonlijke pincode kun je de App installeren en openen.

Vergoeding verloskundige zorg

Verloskundigenzorg wordt altijd door het basispakket van de zorgverzekering vergoed indien je verzekerd bent. Bestudeer wel altijd de polisvoorwaarden voor aanvullende vergoedingen zoals kraamzorg, een poliklinische bevalling, kraampakket etc. Soms kun je nog wisselen van verzekering of extra modules activeren.

Zwangerschapsverklaring

Met een zwangerschapsverklaring kan jouw werkgever een zwangerschapsuitkering aanvragen. Zodra de officiële uitgerekende datum bekend is kunnen wij een zwangerschapsverklaring voor jou uitschrijven.

Op de zwangerschapsverklaring staat:

 • dat je zwanger bent
 • wanneer de vermoedelijke bevallingsdatum is
 • persoonlijke gegevens
 • burgerservicenummer