Voorbereiding

Tijdens de zwangerschap zijn er een aantal manieren om je voor te bereiden op de bevalling. Een goede voorbereiding kan angst en onzekerheid wegnemen. Hierdoor kun je tijdens de bevalling beter ontspannen. Ontspanning zorgt ervoor dat je de weeën beter kunt opvangen en de weeën over het algemeen beter doorzetten. Dit draagt bij aan een voorspoedig verloop van je bevalling.

voorbereiding bevalling De Bilderdijk

In ’t kort

  • Bereid je op jouw eigen manier voor
  • Er zijn verschillende zwangerschapscursussen die je kunt volgen
  • Bevallingsgesprek tussen week 34 en 36 van je zwangerschap

Voorbereiden op de bevalling

Niemand weet wanneer en hoe de bevalling zal verlopen. De ene vrouw bereidt zich heel goed voor door het doen van cursussen en lezen van boeken, terwijl de ander er volledig blanco ingaat. Er is niet één juiste manier; als jij je er maar goed bij voelt!

Zwangerschapscursus

Door een zwangerschapscursus te volgen ga je wat dieper in op het verloop van een bevalling en leer je hoe je het beste kunt ademhalen en ontspannen. Cursussen zijn er in veel verschillende vormen. Het kan in een groep met andere zwangeren, maar je kunt ook een ‘privé cursus’ volgen samen met je partner. Voor ieder wat wils! Kijk vooral of het bij je past.

Bevallingsgesprek

Tussen week 34 en 36 van je zwangerschap zullen we je, tijdens de reguliere controles op het spreekuur, informeren over de bevalling. Er wordt besproken wanneer je ons kunt bellen als de bevalling is begonnen en we bespreken eventuele wensen van jou en je partner. Wanneer je een geboorteplan wilt maken, wordt deze ook besproken.